header_image
Hakusi tulokset

Askeleet asunnon ostoon Espanjassa

Artikkelin on julkaissut Asunnot on 16 elokuu, 2015
| 0

Askeleet asunnon ostoon Espanjassa, erityisesti Andaluciassa.

Tällä hetkellä Espanjassa eletään lama-aikaa, espanjalaiset haluavat käteistä ja ovat valmiina myymään upean asuntonsa tai huvilansa pilkkahintaan. Tehtävämme on kerätä parhaimmat ja täyttää sivustomme löydöistä.

Mietitkö asunnon ostoa Espanjassa ja et tiedä miten toimia? Asunnot Espanjassa – Jaaespanjaan.com asuntoportaalin kautta löydät toivomasi asunnon ja me autamme sen ostossa.

Vuosittain tuhannet suomalaiset etsivät asuntokauppoja Espanjasta. Etsinnän kohteina ovat asunnot eläkepäiville, loma-asunnot koko perheelle ja sijoituskohteet, jotka päätyvät esimerkiksi lomavuokraukseen.

Asuntojen vertailu ja näyttö. Tähän mennessä olet varmasti vertaillut eri kiinteistövälitysten asuntoja ja hintoja ja olet päätynyt tulokseen, että www.asunnot.jaaespanjaan.com asuntoportaalimme kohteet ovat oikeita löytöjä. Annamme mielellämme lisätietoa kohteista, voit soittaa suoraan toimistoomme +34 611 295 356 tai ottaa yhteyttä sähköpostitse asunnot.jaaespanjaan@gmail.com

Espanjalaisen henkilötunnnuksen hankkiminen (NIE-Documento de identidad para extranjeros en España) Kun saavut Espanjaan, ensimmäisenä sinun tulee hankkia NIE, henkilötunnus, joka on tarkoitettu ulkomaalaisille Espanjassa. NIE anotaan poliisilaitoksella ja sitä varten tarvitaan myös voimassa oleva passi.

Asunnon osto, allekirjoittaminen notaarilla ja veromenettelyt. Kun asunnon ostosta on päädytty yhteisymmärrykseen, varataan aika notaarille asunnon ostoa/myyntiä varten. Samassa tilaisuudessa ostaja ojentaa kaksi shekkiä, toinen verotusta varten ja toinen asunnon ostoa varten. Asunnon myyjän kuuluu antaa avaimet heti maksuosuuden jälkeen samassa tilaisuudessa. Verotusprosessi pitää sisällään seuravat laskutukset:

 • Notaarin kulut.
 • Asiointitoimiston kulut.
 • Junta de Andalucían verot.
 • Omaisuuden rekisteröinti (Registro de la Propiedad).
 • Omistusmuutosten rekisteröinti ( vesi, sähkö… )

Verotusten ja muiden ostoon liittyvien kulujen käsittelyn hoitaa puolestasi asiointitoimistomme ASEGESTOR. Näitä kuluja varten sinun tulee varata n.12% myyntihinnasta. Kaikki kulut analisoidaan yksityiskohtaisesti ja ylimääräinen palautetaan omistajalle.

15 TÄRKEINTÄ ASIAA ASUNTOA OSTAESSA  

 1. Tarvitset NIE-tunnuksen eli espanjalaisen henkilötunnuksen.
 2. Haemme kiinteistörekisteristä rasitustodistuksen eli Nota Simplen, josta näkee onko asunnon piikissä maksamattomia veroja tai muita laskuja.
 3. Asunnosta maksetaan käsiraha/varausmaksu.
 4. Omistusasunnot ovat kiinteistöjä, joiden omistus rekisteröidään. Arvopapereihin perustuvaa omistamista ei ole Espanjassa.
 5. Asuntokauppa tehdään notaarilla, jossa kaupan laillisuus varmistetaan, jossa myös asiakirjat allekirjoitetaan.
 6. Asunto on rekistöröitävä ja sen ohessa saat la escrituran eli omistusoikeusasiakirjan.
 7. Arvonlisävero (IVA) joka on n. 10 % lainhuudatusarvosta.
 8. Rekisteröinnin yhteydessä maksetaan notaarinpalkkio ja rekisteröintimaksut sekä asunnon kauppahinta.
 9. Vesi- ja sähkölinjojen tilaaminen.
 10. Irtaimistovakuutus.
 11. Kaikkia näitä lisäkuluja varten kannattaa lisätä 12% asunnon myyntihinnasta.
 12. Asunnosta maksetaan 0,2% kiinteistöveroa (IBI) Espanjaan.
 13. Taloyhtiövastike (comunidad) on yleensä n. 15-70€/kk per asunto.
 14. Sähköstä maksetaan normaalisti väh.70€/2kk välein riippuen kulutuksesta, alueesta ja yhtiöstä.
 15. Vedestä alle n.25-60€ aina 3kk välein riippuen kulutuksesta, alueesta ja yhtiöstä.

15% Alennus

Asegestorin kautta saat myös yrityspalvelut, palkkatodistukset, veroilmoitukset, työsopimukset, kirjanpidon ja asianajon…He hoitavat yrityksesi byrokraattisen puolen Espanjassa Mijas Costan toimistossa nyt ESY-alennuksella (Espanjan Suomalaiset Yrittäjät) Maksa 15% vähemmän siitä mitä maksat nykyisessä asiointitoimistossasi. Asegestor Lakineuvonta ja verotus Espanjassa

Lue myös PANKKILAINA ESPANJASSA

Kommentoi

Emme julkaise sähköpostiosoitettasi.

 • TARKENNETTU HAKU

  Lisää vaihtoehtoja
 • Mainosta