header_image
Your search results

USEIN KYSYTTYÄ

Kun vuokrasuhde vuokralaisen ja vuokranantajan välillä alkaa on ymmärrettävä, että kaikki asuntoon liittyvä keskustelu tulee käydä yhdessä vuokranantajan kanssa.

Vuokranantaja on monesti espanjalainen ja joissain tapauksissa vuokranantaja ei ymmärrä englantia, joten suosittelemme käymään keskustelua kääntäjän avulla espanjaksi. 

Jos vuokralainen ei millään tule toimeen vuokranantajan kanssa, edes kääntäjän avulla, niin silloin voimme auttaa tulkkaamalla. 

 • Yrityksemme ei ole vastuussa vuokrakohteessa aiheutuneista vahingoista ennen, jälkeen tai vuokrauksen aikana. 
 • Emme myöskään ole vastuussa vuokralaisen ja vuokranantajan välille syntyneistä ongelmista tai erimielisyyksistä johtuen kulttuurierosta, kieliongelmista tai tiedonpuutteesta.
 • Sivustollamme vuokrakohteiden omistajat mainostavat asuntojaan omilla ehdoillaan.
 • Valokuvaamme ja tarkistamme asuntojen kelvollisuuden. Ajan kuluessa asuntojen sisustus voi hieman muuttua, mutta yleensä päivitämme kuvat vuokralaisen vaihduttua, jotta asunnosta saisi mahdollisimman realistisen kuvan.
 • Jokaisesta vuokrakohteesta löytyy perustarvikkeet asumiseen, kuten keittiötarvikkeet, petivaatteet ja pesukone.

Vuokrasopimuksen allekirjoitus ja avainten luovutus

Tulemme vastaan asunnolle, jossa esittelemme vuokranantajan, vuokrakohteen ja tulkkaamme englanniksi laillisen espanjankielisen vuokrasopimuksen. 

Vuokrasopimus lähetetään suomenkielisen sopimuspohjan kera sähköpostitse vuokralaiselle ja vuokranantajalle luettavaksi viimeistään päivää ennen tapaamista asunnolla. Vuokralainen voi myös käyttää meidän suomenkielistä maksullista tulkkauspalvelua jos hän näin toivoo. Katso hinnasto tästä: https://asunnot.jaaespanjaan.com/asuntotoiveesi/

Vuokranantajan tulee jättää vuokralaiselle vähintään kaksi avainnippua, omistaja pitää aina itsellään yhdet avaimet.

Autotallin ja postilokeron avaimen saa yleensä avainten luovutuksen yhteydessä. Jos avain häviää niin vuokralaisen tulee ostaa uusi tilalle.

Takuuvuokra

Takuuvuokra on laillinen takuu ja vuokranantajan tulee toimittaa tämä kaupungintalolle vaikka käytännössä hyvin harvat näin tekevät.

Takuuvuokra on maksettava lain mukaan jokaisesta vuokrakohteesta. Asunnonomistaja päättää takuuvuokran suuruuden.

Vuokralaisen tulee maksaa takuuvuokra asunnon omistajan tilille merkkinä varauksesta. Vuokrasopimukseen merkitään maksettu kokonaishinta, päivämäärät ja maksutapa. Espanjassa omistajan allekirjoittama laillinen vuokrasopimus on pätevin todistus maksetusta.

Jos vuokrasopimusta ei rikota ja kaikki laskut on maksettu viimeiseen vuokrapäivään mennessä, omistajan tulee palauttaa takuuvuokra.

Jos takuuvuokran palauttamisesta ei mainita lyhytaikaisessa, alle 6kk pituisessa vuokrasopimuksessa takuuvuokran menettää jos vuokrasopimusta rikotaan.

Jos kyseessä on esim. +6kk vuokrasopimus ja vuokralainen haluaa sen rikkoa ensimmäisen vuoden aikana tulee hänen maksaa lain mukaan sakkoa asunnon omistajalle yhden kuukauden vuokra per vuosi jaettuna kahdellatoista kuukaudella ja kertoen jäljellä olevien vuokrakuukausien kesken.

Jos kyseessä on esim. viiden vuoden sopimus ja vuokralainen haluaa sen rikkoa ensimmäisen vuoden aikana tulee hänen maksaa lain mukaan asunnon omistajalle yhden kuukauden vuokra per jäljellä oleva vuosi. 

Espanjassa lain mukaan pitkäaikaisissa vuokrasopimuksissa on vuokrattava asuntoa väh. 6kk. Jos asunnosta haluaa lähteä 6kk jälkeen on asiasta ilmoitettava erikseen omistajalle väh. 30 päivää ennen. 

Vuokran maksaminen takuuvuokralla on lain mukaan kielletty ja Espanjassa rangaistava teko jos asiasta ei ole sovittu etukäteen. Jossain tapauksissa omistaja voi vähentää viimeisen arvioidun sähkö- ja vesilaskun takuuvuokrasta.

Kun vuokrasuhde on päätttynyt ja lopputarkastus on suoritettu asunnon omistaja voi odottaa rästissä olevia laskuja ja vähentää nämä takuuvuokrasta kun laskut ovat saapuneet. Monesti omistaja ja vuokralainen yhdessä laativat arvion kuluista ja nämä vähennetään lopputarkastuksen yhteydessä takuuvuokrasta.

Vuokranantaja on velvollinen palauttamaan takuuvuokran jos kaikkia sopimusehtoja on noudatettu. Vuokranantaja voi palauttaa takuuvuokran käteisellä tai tiliteitse aivan miten hän itse toivoo.

Lemmikkitakuu

Vuokrantajat monesti vaativat lemmikkitakuun siltä varalta jos lemmikki aiheuttaa tuhoa vuokra-asunnossa. Lemmikkitakuu on yleensä 1kk vuokrahinnan verran tai 50% yhden kuukauden vuokrahinnasta.

Vuokranantaja odottaa, että asunto on siisti lemmikin karvoista ja mahdollisesta hajusta kun asunnon avaimet luovutetaan takaisin vuokranantajalle.

Jos omistajalle tulee valituksia naapureilta koiran haukkumisesta tms. niin vuokralaisen on korjattava tilanne muuten tilanne voi johtaa vuokrasopimuksen purkuun.

Lemmikit eivät ehdottomasti saa tehdä tarpeitaan taloyhtion piha-alueelle eikä itse asuntoon.

Vahingot asunnossa 

Espanjassa asuntojen omistajat odottavat itseriittoisia vuokralaisia. Vuokranantajat eivät pidä turhasta häirinnästä. Turha häirintä voi olla esim.

“ minulta paloi lamppu”, “suihkun verho tippui” tai “sähköt meni asunnosta”. Edelliset ovat asioita, jotka vuokralaisen tulisi osata ratkaista ilman vuokranantajan apua. 

Jos asunnossa on rikkinäisiä epäkohtia suosittelemme vuokralaista ilmoittamaan näistä suoraan vuokranantajalle kuvan kera esim. Whatsapin kautta tai sähköpostitse.

Jos sähköinen kodinkone menee rikki käytössä niin silloin riippuen tapauksesta vuokranantaja on korvausvelvollinen, hänen tulee korjauttaa tämä tai ostaa toimiva tilalle.

Jos asuntoon tulee torakoita tai muita tuholaishyönteisiä, vuokranantajan on korjattava tilanne välittömästi. 

Home

Aurinkorannikolla ilmankosteus on jatkuvasti päälle 80%, joten kosteus helposti tiivistyy mm. asunnon nurkkiin, vaatekaappeihin, kylpyhuoneisiin  ja muihin suljettuihin tiloihin, joissa on huono ilmanvaihto. Tiivistynyt kosteus alkaa näkyä tummina täplinä seinissä, joista pääsee helposti eroon pesemällä esim. kloriitilla. Asuntoa tulee tuulettaa päivittäin ja kaapit tulee avata, jotta kosteus ei kerääntyisi näihin. Suolavalmisteet ovat myös tehokkaita kosteudenkerääjiä.

Vuokrasopimuksessa on vuokrausehto siltä varalta, että asuntoon ilmestyy hometta tai muita kosteusvaurioita. Jos asunnossa on hometta tai kosteusvaurio vuokranantajan tulee korjata se välittömästi kotivakuutuksen, pätevän teknikon, maalarin tai rakentajan avulla. Jos vuokranantaja ei kanna vastuuta tilanteesta ja näin rikkoo vuokrasopimusta niin silloin asia voidaan ratkaista oikeusteitse.

Jos omistaja rikkoo sopimusta ja sinä et, voit muuttaa asunnosta ja omistajan tulee palauttaa sinulle takuuvuokra.

Jos vuokralainen on sitä mieltä, että asunnossa on hometta ja tämä aiheuttaa terveydellistä haittaa tulee hänen virallisesti osoittaa teknikon kirjallisen lausunnon avulla, että asunnossa on hometta ja lääkärin kirjallisen lausunnon avulla, että tämä vaikuttaa vuokralaisen terveyteen.

Roskikset ja kierrätys

Kierrätyspiste sijaitsee yleensä kadulla, lähellä rakennusta. Suosittelemme vuokralaista kysymään kierrätyspisteen sijainnista suoraan vuokranantajalta tai naapurilta.

Kaasu, vesi, sähkö ja netti

Kaasupullon voit ostaa suoraan pulloja myyvältä kauppiaalta, joka käy alueella joka viikko rekka-autollaan (bombona de butano) tai sitten suoraan huoltoasemalta. Pullo painaa 12-13kg ja kestää normaalikäytössä reilu kuukauden ja maksaa n. 14€. Kaasun käyttö on huomattavasti halvempaa kuin sähkö.

Espanjassa sähkö on hinnakasta. Pienen perheen lasku kahdelta kuukaudelta talviaikaan voi nousta jopa yli 200€ jos patteria tai ilmalämpöpumppua käyttää. 

Jos asunnossa on sähkömittarit on hyvä ottaa sähkömittarin laskelma ylös kun astutte asumaan.

Vesilasku tulee yleensä n. 3kk välein n.30-50€ riippuen tietenkin paikkakunnasta. Aurinkorannikolla kannattaa ostaa vedensuodatin kraanaan tai Brita-kannu, jossa on valmiina suodatin. Suoraan kraanasta juomista ei suositella aurinkorannikon alueella.

Vesi- ja sähkölaskun maksutustavasta on yleensä maininta asuntomainoksessa ja vuokrasopimuksessa. Voimme myös pyytää omistajalta vuokrahinnan sisältäen nämä kulut. Omistaja lähettää yleensä laskut sähköpostitse kulutuksen mukaan. 

Jos kulut sisältyvät vuokrahintaan tästä tulee maininta vuokrasopimukseen sekä asuntomainokseen.

Tulevasta vesi -ja sähkölaskusta voi tehdä ennakkoarvion, joka perustuu edellisten kuukausien sähkö -ja vesilaskuun.

Valokuitu

Netin saa palkattua suoraan puhelinliikkeestä, mutta yleensä tarjolla on vuoden sopimus ja tätä varten puhelinliikkeessä vaaditaan pankkitili Espanjassa. Fuengirolassa on myös suomalaisia puhelinliikkeitä; MiMobile, josta saa mm. nettiliittymän.

Pitkä- ja lyhytaikainen vuokrasopimus

Pitkäaikaisten vuokrasopimusten kesto on maksimissaan viisi vuotta. Nämä ovat vuosittain uusiutuvia vuokrasopimuksia, jotka on säännöstelty Espanjan kaupunkiasumisen lakipykälien mukaan.

Lyhytaikaiset sopimukset ovat lain mukaan alle 2kk sopimuksia.

Vuokrasuhteen uusiminen

Jos vuokralainen haluaa uusia vuokrasopimuksen tulee vuokralaisen täyttää yhteydenottolomake sivustollamme, näin pääsemme etenemään vuokrauksen suhteen.

Maksutapa

Laillisesti Espanjassa voi maksaa käteisellä 2500€ saakka. Omistaja vuokraa asuntoa omilla ehdoillaan, joten hänellä on valta pyytää maksut käteisellä aina jos hinta ei mene yli laillisen summan. Maksuista saa laillisesti pätevät kuitit.

Kesä

Suomalaisten sesonkiaika Espanjassa alkaa tunnetusti syksyllä ja loppuu touko-kesäkuun lopussa. Espanjalaisten lomavuokralaisten sesonkiaika alkaa kesäkuussa ja loppuu syyskuussa. Kesälomalla espanjalaiset tulevat aurinkorannikolle viettämään lomaansa ja he vuokraavat asunnon koko perheelleen mikä on taas edullisempaa kuin ottaa hotelli koko perheelle keskellä sesonkiaikaa. Tästä syystä aurinkorannikolla asuntojen vuokrahinnat muuttuvat kesällä eli kesäkuusta elokuuhun pelkästä 1mh asunnosta maksetaan n. 700€/vko. Vuokranantaja saa tuottoa asunnostaan väh. nelinkertaisen määrän kuukauden aikana kesällä.

Asuntoa pitkäaikaiseen vuokraukseen on kesällä vaikea löytää, mutta vielä vaikeampaa on löytää asunto kesäkuussa esim. kolmeksi kuukaudeksi ns. normaali kk-hintaan. Asuntojen omistajat tienaavat kesällä viikkovuokrauksen ansiosta nelinkertaisen kuukausihinnan. Joskus saamme neuvoteltua asunnon omistajan kanssa asunnon vuokrauksesta pitempiaikaisesti nostamalla kk-hintaa koko vuodelle kesänkin yli.

 • Kanariansaaret, Baleaarit ja aurinkorannikko ovat espanjalaisten suosikkikesälomakohteita.
 • elokuussa asuntojen viikkovuokrat ovat vuoden korkeimmat.
 • asuntoja on tarjolla kesän yli ja kesälle enemmän kevään alussa kuin lähempänä kesää.
 • paras aika muuttaa Espanjaan on syksyllä, talvella ja alkukeväästä, lähempänä kesää asuntoja pitempiaikaiseen vuokraukseen on todella vähän tarjolla.

Lopputarkastus

Lopputarkastuksesta tulee sopia asunnon omistajan kanssa silloin kun asuntoon astutaan. Jos tämä ei ole mahdollista, koska paluulippuja ei ole ostettu niin silloin vuokralaisen velvollisuus on ilmoittaa hyvissä ajoin asunnon omistajalle kirjallisesti lähtöpäivämäärästä ja kellonajasta sekä mahdollisista epäkohdista.

Vuokranantaja yleensä tarkastaa asunnon lähtöpäivänä tai sitten päivää aikaisemmin jos vuokralaisten lähtö on yöllä tai aikaisin aamusta.

Jos asunnon omistaja ei jostain syystä pääse paikalle lopputarkastukseen suosittelemme vuokralaista ottamaan kuvia asunnosta ja jopa videon ennen lähtöä.

Palveluhinnasto erityistoiveita varten:

 • vuokrasuhteen jatkosopimuksen hinta on 100€.
 • sunnuntai- ja pyhäpäivälisä sekä saapumiset 21:00-22:00 90€.

Välitysmaksu

Jos vuokranantaja on yritys tulee vuokranantajan maksaa välitysmaksu kokonaisuudessaan 2019 astuneen uuden lain mukaan.

Palaute ja yhteystiedot

Kun vuokrasuhde on päättynyt kuulemme mielellämme asumiskokemuksista. Vuokralainen voi lähettää palautetta sivustomme kautta, tämä on paras referenssi tulevia asiakkaitamme ajatellen.

Asiakaspalveluosasto palvelee suomen kielellä ma-pe 11:00-14:00 ja 17:00-20:00 Espanjan aikaan ja sähköpostitse asunnot@finnvilla.com ja puhelimitse +34 611295356.

Yrityksemme laillista puolta hoitaa lakitoimistomme Daemi Zabalza & asociados lakiasiantuntijat Marbellassa ja jokainen vuokrasopimus on lakimiehen laatima sopimus, joka laaditaan vuokranantajan ja vuokralaisen välille. 

Palvelumaksut menevät suoraan verotukseen ja maksuista saa aina laillisesti pätevät laskut.

Asunnot.Jaaespanjaan.com on Finnvilla Investment Group S.L.:n omistama asuntoportaali, joka on Espanjaan rekisteröity yritys yritystunnuksella CIF B72339138.

Vuokralaisen tulee lukea huolellisesti sivustomme yksityisyyden suoja- ja käyttöehdot. Jos vuokralaisella on kielteistä palautetta asunnosta tai palvelustamme suosittelemme kertomaan asiasta kirjallisesti meille. Haluamme muistuttaa, että Espanjassa kulutuslain mukaan väärän tai valheellisen tiedon levittäminen espanjalaisesta yrityksestä tai sen moittiminen julkisessa mediassa on rangaistava teko. Liitteenä lakipykälä:

Siguiendo la ley española ¨Real Decreto Legislativo 1/2007 ¨ del 16 de noviembre, que aprueba el texto refundido de la Ley General para la Defensa de los Consumidores y Usuarios, y otras leyes complementarias, de acuerdo con las Directivas Europeas y Convenciones Internacionales que regulan dichos beneficios, cada consumidor o usuario está obligado a llamar la atención del proveedor del servicio y dejar un registro escrito de cualquier incidente que ocurra durante el servicio prestado. Se le informa que las reclamaciones de compensación que no se basan en hechos ciertos y verdaderos pueden constituir una ofensa penal según las leyes españolas. Le informamos que si no comunica ningún incidente a la gerencia de la compañía durante el servicio prestado, esto significa que está de acuerdo con todos los servicios prestados, declarando expresamente que no hay motivos para quejarse o reclamar posteriormente a la compañía.

 • TARKENNETTU HAKU

  More Search Options
 • Mainosta

Finnvilla.com utiliza cookies propias y de terceros para recopilar información que ayuda a optimizar su visita a sus páginas web. No se utilizarán las cookies para recoger información de carácter personal. Usted puede permitir su uso o rechazarlo, también puede cambiar su configuración siempre que lo desee. Encontrará más información en nuestra Política de Cookies.Aceptar cookies Leer másLisätietoa evästeistä